Sunday, November 22, 2009

Kell 8.38 23.11.2009

Niii pime on väljas! Jube!

Wednesday, November 18, 2009

Juba 19.11

Eile saime pepukad, kollase ja sinise, 99 senti each. Muide soome hapukapsad ei kölba kuhugi ja kohupiimaga sain ka tünni - pakil olid marjad peal, nii ma arvasin et marjakohupiim, aga krt, hoopis oli maitsestamata.... Ootan pönevusega uut palgapäeva. :=)

18.11

Kell on 15.01 ja väljas on NIIII PIMEEE!!!! Uskumatu ja kui harjumatu, nagu misha perses elaks! Ikka nii vara ja juba nii pime.... Aussi valgusega nii harjunud, päikest küllaga ja pimenemine toimus ka ruttu ja päikse saatel.

Tuesday, November 17, 2009

Kuni 17.11

Eile käisime netipulka hagemas. Tups oli reedel käinud ja siis öeldi, et kontrollime krediidiinffi ja siis saate. Lugu selline, et see ei olnud ikka veel avatud (netipulk) ja öeldi, et kuna te soome rahvusest ei ole, siis ilmselt vötab see kauem aega ja te peate vbla veel tagatisraha nii 50 kuni 500 euri maksma! Küsimus, kas siis tësti see nende netipulk on nii palju väärt? Kas nad siis töesti kardavad, et sa mingil moel kahjustad nende netti ja kasutad imekombel rohkem kui 500 euri eest? Kas töesti on siin selline bürokraatia, et neti saamiseks pead olema kodanik ja elamisloaga?! Vöttis maigutama küll.
Tööl on arvuti netiühendus nii aeglane, et ma kukun siin tooli peal igavusest ja ootamisest pikali. Muidu on tööd küll, aga krt nett se venib nagu tatt. Isegi kohalikud soome lehed tulevad tigu sammul lahti ja siis jäävadki poolikuks, sest enne läheb päike ka öhtasse, kui need lehed lahti otsustavad tulla.

Wednesday, November 11, 2009

Kuni 11.11

Aeg lendab kui linnutiivul. Maa on valge, kuid linnas on veel teed katmata. Tuleks teemaga vee ja elektri juurde. Siin ei ole just palju täheldatud korrusmajades veemöötjaid ega elektriarvesteid. Ilmselt on süsteem isikupöhine vms... Kasuta ja kuluta palju tahes, aga näit ei muutu...

Friday, November 6, 2009

Kuni 6.11

Ikka töö töö töö... Ööööööö, kell 15 läheb juba väga pimedaks. Oh päikest! Nett on kodus nii aeglane, et pilte ei kannata laadida ja lehti ka lahti väga ei tee. Uue pesumasinaga olen ka nüüd iga öhtu kärutanud. Olid ju riided 20 septist pesumasina unistuses. Masina puuvilla programm peseb 120 min ja oi kui valgeks mu valged kampsunid läksid, lausa mega säravad. :) L¨him programm on 50 min.

Monday, November 2, 2009

Kuni 2.11

Kuna sähko ja vesi käivad üüri sisse, siis on saanud moeks vanne vötta :)
Käisime eile poodides ja vaatasime ka ühte kuulutuses reklaamitud diivanit 199 euri. Pildil nägi norm välja, kuid kui diivanit ise nägin, sain suure naerulaginaga krambid... Oli teine nii uberik ja armetu, madal ja nii köva et suurema istumisega vigastab tagumiku ka ära :D
Rattad töime ka ära, 2,6 km söitu karges külmas.